Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw

Υλικά: για 2 άτομα

  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 

Για τη λαχανοσαλάτα:

  • 1/2 καρότο τριμμένο
  • 1/4 κόκκινο λάχανο
  • 1/4 πράσινο λάχανο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. μαγιονέζα Dijonnaise Brava
  • 2 πίτες τορτίγια

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μέτριες λωρίδες. Σε μπολ το αναμειγνύουμε με αλάτι και πάπρικα.
  2. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι που έχει κάψει, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το σκεύος. Γυρνάμε το κοτόπουλο τακτικά για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Όταν έχει ροδίσει καλά, μετά από περίπου 8 λεπτά, είναι έτοιμο.
  3. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο καρότο, κόκκινο και πράσινο λάχανο, μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγιονέζα Dijonnaise. Αναμειγνύουμε τη σαλάτα με τα χέρια για να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  4. Ανοίγουμε μια πίτα τορτίγια και τοποθετούμε στη μέση το ψημένο κοτόπουλο. Γεμίζουμε την τορτίγια με τη λαχανοσαλάτα, προσέχοντας να μην την παραφουσκώσουμε. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό και σφραγίζουμε τα δυο άκρα με οδοντογλυφίδες. Κόβουμε την τορτίγια στη μέση με μαχαίρι.
  5. Σερβίρουμε την τορτίγια κοτόπουλο ζεστή ή και κρύα.