Υλικά: για 8 κομμάτια
Για τη ζύμη:
- 250gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 90gr Ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. Γάλα ή Νερό
- 1 Αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κ.γ. Ξερό Θυμάρι
- ½ κ.γ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 120gr Γιαούρτι Στραγγιστό 2% λιπαρά
- 120gr Μαγιονέζα Brava
- 4-5 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 60gr Τσένταρ, τριμμένο
- ½ κ.σ. Φρέσκια Ρίγανη, ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. Πιπέρι
- ¼ κ.σ. Αλάτι
- 3 Φέτες Μπέικον, σε λεπτές λωρίδες
- 3 Μέτριες Τομάτες, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ψιχουλιαστή ζύμη.
- Προσθέτουμε το γάλα (ή το νερό), το αβγό, το θυμάρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη ταρτιέρα 27 εκ. και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης μας ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά.
- Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, το τσένταρ, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον για 2 με 3 λεπτά.
- Στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας τη μισή γέμιση, απλώνουμε το μισό μπέικον, τοποθετούμε πάνω του φέτες τομάτας και μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 με 30 λεπτά.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.