Υλικά: για 4-6 άτομα
Για τη σάλτσα:
- 150gr Κέτσαπ Brava
- 190gr Ψητές Πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες από βάζο
- 2 Σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Μπούκοβο
- 10 Φύλλα Φρέσκου Βασιλικού
Για το στρόμπολι:
- 100gr Κίτρινο Τυρί με Καυτερή Πιπεριά
- 1 Ζύμη Πίτσας
- 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο
- 180gr Μοτσαρέλα, τριμμένη
- 4 Φέτες Ζαμπόν Μπούτι Ψητό
- 8-9 Μεγάλες Φέτες Σαλάμι Αέρος
- 1 Αβγό, χτυπημένο με μια κουταλιά νερό
- ½ Ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. Παρμεζάνα, τριμμένη
- Μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλεντεράκι χτυπάμε την κέτσαπ, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπούκοβο και τον βασιλικό και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
- Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση με τυροκόφτη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, την αλείφουμε με το βούτυρο και απλώνουμε πάνω της το ένα τρίτο της σάλτσας, προσέχοντας να μην φτάσουμε ως τις άκρες.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα, απλώνουμε το ζαμπόν, τις φέτες του πικάντικου τυριού, το σαλάμι αέρος και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Αλείφουμε τις άκρες με το χτυπημένο αβγό, απλώνουμε πάνω στη γέμιση τον μαϊντανό και τυλίγουμε το στρόμπολι διπλώνοντας στο τέλος τις άκρες προς τα κάτω.
- Μεταφέρουμε μαζί με το χαρτί σε ένα ταψί, αλείφουμε με το υπόλοιπο αβγό, κάνουμε 3-4 χαρακιές στη ζύμη και τρίβουμε πάνω της μαύρο πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 περίπου λεπτά.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.