Σπαγγέτι με κιμά και σάλτσα BBQ

Σπαγγέτι με κιμά και σάλτσα BBQ

 

Υλικά: για 6 άτομα

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Μέτριο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 750gr Μοσχαρίσιος Κιμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500gr Σπαγγέτι
  • 200gr Σάλτσα BBQ Brava
  • 400gr Τοματάκια Κονκασέ
  • 100gr Στραγγιστό Γιαούρτι
  • 1 κ.σ. Πελτές Τομάτας
  • 3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 220gr Πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente.
  4. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη σάλτσα BBQ, τα τοματάκια, το γιαούρτι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στα σουρωμένα μακαρόνια, προσθέτουμε τον κιμά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30Χ24 εκ. πασπαλίζουμε με το πεκορίνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.