Υλικά: για 6 άτομα
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Μέτριο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 750gr Μοσχαρίσιος Κιμάς
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500gr Σπαγγέτι
- 200gr Σάλτσα BBQ Brava
- 400gr Τοματάκια Κονκασέ
- 100gr Στραγγιστό Γιαούρτι
- 1 κ.σ. Πελτές Τομάτας
- 3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 220gr Πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη σάλτσα BBQ, τα τοματάκια, το γιαούρτι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα σουρωμένα μακαρόνια, προσθέτουμε τον κιμά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30Χ24 εκ. πασπαλίζουμε με το πεκορίνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.