Σαλάτα του σεφ

Σαλάτα του σεφ

Υλικά: για 4 άτομα

Για τη σως:

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα Brava
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Brava
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 αυγό βρασμένο κομμένο σε τέταρτα
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Aναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
  • Σε μπολ βάζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαρούλι, ντομάτα κομμένη σε κύβους, ψιλοκομμένο αγγουράκι, και επικαλύπτουμε τα λαχανικά με τη σως. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας.
  • Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το βρασμένο αυγό και το κόβουμε σε τέταρτα για να γαρνίρουμε με αυτό τη σαλάτα του σεφ. Τέλος, προσθέτουμε στη σαλάτα ψιλοκομμένο ζαμπόν.