Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι, μπέικον και αυγό

Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι, μπέικον και αυγό

Υλικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκίτσες
  • 4 φέτες μπέικον ξεροψημένο σε λωρίδες
  • 100γρ φλοίδες από παρμεζάνα
  • 2 βραστά αυγά σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Πάπρικα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180ºC για 20 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η σως κρεμώδης.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το κουνουπίδι, το ξεροψημένο μπέικον, τις φλοίδες από την παρμεζάνα και το φρέσκο κρεμμύδι. Περιχύνουμε με τη σως και με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού. Τοποθετούμε τα βραστά αυγά και σερβίρουμε.