Υλικά:
- 100 g αρακάς
- 225 g χαλούμι
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 200 g ντοματίνια
- 1 κουταλιά κάππαρη
- ½ κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
DRESSING
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά Μουστάρδα με μέλι
- 1 κουταλιά ξύδι λευκό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Τον τοποθετούμε σε παγωμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες , τριμάρουμε και κόβουμε τα σπαράγγια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα ζεστό σχαροτήγανο τοποθετούμε το χαλούμι και τα σπαράγγια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Τοποθετούμε το χαλούμι στο πιάτο σε επίπεδα, τα σπαράγγια, τον αρακά, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και την κάππαρη. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με το dressing.