Πικάντικο σάντουιτς με καπνιστό χοιρομέρι και ξινολάχανο

Πικάντικο σάντουιτς με καπνιστό χοιρομέρι και ξινολάχανο

 

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 4 κουτ. σουπ. μαγιονέζα Brava
  • 1 κουτ. σουπ. κέτσαπ Brava
  • 1/2 κουτ. σουπ. Hot Chilli Sauce BRAVA
  • 8 φέτες ψωμί χωριάτικο ,προζυμένιο, κομμένο σε χοντρές και μεγάλες φέτες
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καπνιστό χοιρομέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ξινολάχανο
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • Πράσινη σαλάτα & ντοματίνια

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαγιονέζα, τη κέτσαπ και την Hot Chilii Sauce Brava μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα.

2. Ραντίζουμε τη μία πλευρά της κάθε φέτα ψωμιού με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε 4 φέτες, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες με το χοιρομέρι , στη συνέχεια βάζουμε 2 κουταλιές ξινό λάχανο , 2 κουταλιές σάλτσα και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Καλύπτουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με την λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω.

3. Προθερμαίνουμε μια τοστιέρα με διπλή αντικολλητική σχάρα για περίπου 3 λεπτά.

4. Τοποθετούμε τα σάντουιτς και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι φέτες του ψωμιού, για 3-4 λεπτά.

5. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.

TIP
Μπορείτε να το φτιάξετε και με ψωμί ολικής άλεσης, όπως επίσης , αντί καπνιστό χοιρομέρι να χρησιμοποιήσετε απάκι ή σύγκλινο.