Υλικά: για 4 άτομα
- 1 Κοτόπουλο
- 3 κ.γ. Αλάτι
- 2 κ.σ. Κύμινο
- 2 κ.σ. Πάπρικα
- 1 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
- 3 Μέτριες Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
- 2 κ.σ. Λευκό Ξύδι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1½ κιλό Μικρές Πατατούλες, πλυμμένες και κομμένες στη μέση, εάν χρειάζεται
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μαϊντανού:
- 120ml Μαγιονέζα Brava Light
- 60ml Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
- 2 Μέτριες Σκελίδες Σκόρδο
- 3 Μικρές Πράσινες, Καυτερές Πιπεριές
- Χυμός από 1 Λάιμ
- 1 κ.γ. Λευκό Ξύδι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε επιφάνεια κοπής, με το στήθος προς τα κάτω.
- Με ένα ψαλίδι, αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά του, κόβοντας από δύο πλευρές.
- Ανοίγουμε το κοτόπουλο και το πατάμε για να απλώσει.
- Περνάμε ένα ξύλινο καλαμάκι οριζόντια, από το ένα μπούτι, τα στήθη και το άλλο μπούτι για να κρατηθεί καλύτερα.
- Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε το αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
- Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε καλά το κοτόπουλο ώστε να καλυφθεί όλο.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, βάζουμε από πάνω τους στο κέντρο του ταψιού, το κοτόπουλο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Για τη σάλτσα μαϊντανού, βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον χυμό λάιμ, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά.
- Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.