Πατάτες φούρνου με μουστάρδα με μέλι και βότανα

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα με μέλι και βότανα

Υλικά

  • 6 μεσαίες πατάτες
  • 50γρ βούτυρο
  • 4 φύλλα δάφνη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας Brava μουστάρδα με μέλι και βότανα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες  μέχρι να φύγει τελείως το χώμα από τη φλούδα.  Με ένα μαντολίνο κουζίνας κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Παίρνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή οποιοδήποτε αντικολλητικό που μπαίνει φούρνο και απλώνουμε το βούτυρο να πάει παντού. Στοιβάζουμε προσεκτικά τις πατάτες κυκλικά, σαν να φτιάχνουμε ντόμινο. Αφού το γεμίσουμε, βάζουμε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στις πατάτες και προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  3. Σε ένα μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα στις πατάτες, ώστε να πάει παντού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180ºC για 1 ώρα.