Υλικά: για 4-6 άτομα ως μεζεδάκι
- 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα (κατεψυγμένα)
Για το κουρκούτι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουερ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα σκορδάτης μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
- 2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
- Πιπέρι
- Λίγα φύλλα λεμονοθύμαρο & άνηθο
- Λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να μην συγκρατήσουν υγρά και πετάνε στο τηγάνισμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στη φριτέζα. Βουτάμε ένα ένα τα μύδια στο κουρκούτι και μετά με τη βοήθεια μιας κουτάλας τα ρίχνουμε στο λάδι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδου. Την αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά την αφαιρούμε. Την περνάμε από τον πολτοποιητή σκόρδου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και προσθέτουμε και το σκόρδο.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και διακοσμούμε με άνηθο.
TIP
Όταν θέλουμε βαθύ τηγάνισμα δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα από ότι τηγανίζουμε ταυτόχρονα μέσα στο λάδι. Αυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και το υλικό μας βράζει αντί να τηγανίζεται.