Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
  • 1 κούπα κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα πάγκο κοπής και με ένα χαρτί κουζίνας την στεγνώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
  2. Σε ένα καυτό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει  και το βούτυρο. Τοποθετούμε προσεκτικά τη μπριζόλα και την αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, για να είναι μέτρια ψημένη.
  3. Αφαιρούμε την μπριζόλα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και την κάππαρη. Την αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα μας να γίνει κρεμώδης και αποσύρουμε.
  4. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την μπριζόλα σε λωρίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Σερβίρουμε με σαλάτα.