Λαβράκι στο φούρνο με λαχανικά

Λαβράκι στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά:

  • 2 λαβράκια
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 250γρ ντοματίνια
  • 3 καρότα
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λεμόνια
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για το dressing

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη Brava

Εκτέλεση

  1. Τριμάρουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το κάτω σκληρό μέρος τους. Πλένουμε καλά το πράσο και το κόβουμε πλάγια σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα και τα ξερά κρεμμύδια στα τέσσερα.
  2. Προσθέτουμε σε ένα ταψί το πράσο, τα καρότα, τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10 λεπτά.
  3. Παίρνουμε τα λαβράκια και τους κάνουμε ελαφρές διαγώνιες τομές με το μαχαίρι. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά. Βάζουμε στις κοιλιές τους από ένα σκόρδο, φέτες λεμόνι, το φρέσκο θυμάρι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμύδι και τα τοποθετούμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στα λαβράκια και σερβίρουμε.