Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σε σχήμα μικρά κοχυλάκια
- 3/4 φλιτζανιού τυρί τσένταρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
- ½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια + πράσινες κορυφές, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την Σάλτσα:
- 1 φλιτζ. τσαγ. ξινόγαλο
- ½ φλιτζ. γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα BRAVA
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι χυμό από το αγγουράκι τουρσί
- 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα BRAVA
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ανάμεικτα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε μία μεγάλη σαλατιέρα ή με το μπλέντερ αναμιγνύουμε το ξινόγαλο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα BRAVA, τη ζάχαρη, την μουστάρδα , την παρμεζάνα και τον χυμό από αγγουράκι τουρσί, ανακατεύοντας απαλά ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
3. Παγώνουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip : Αν δεν σας αρέσει το τσένταρ, αντικαταστήστε με ψιλοκομμένο κασέρι.