Υλικά
- 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρμ. ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες
- 100 γρμ. βούτυρο
- 100 γρμ. σκούρα ζάχαρη
- 100 γρμ. ξίδι
- 50 γρμ. τριμμένο καρότο
- 50 γρμ. χυμός λεμόνι
- 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρμ. ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες
- 100 γρμ. βούτυρο
- 100 γρμ. σκούρα ζάχαρη
- 100 γρμ. ξίδι
- 50 γρμ. τριμμένο καρότο
- 50 γρμ. χυμός λεμόνι
- 300 γρμ. κέτσαπ BRAVA
- 1 κονσέρβα ανανάς σε φέτες
- Αρωματικά: Τζίντζερ, σόγια, φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι, λιωμένο σκόρδο, αλάτι πιπέρι.
- 10 Φτερούγες κοτόπουλου.
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο το κρεμμύδι, το καρότο τις πιπεριές και τον ανανά σε μικρούς κύβους.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Σβήνουμε με το ξίδι και το λεμόνι και κατόπιν την κέτσαπ.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βάζουμε τα αρωματικά να βράσουν.
- Γυρίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με σουσάμι.