Γεμιστές γλυκοπατάτες

Γεμιστές γλυκοπατάτες

Υλικά:

  • 4 γλυκοπατάτες
  • ελαιόλαδο
  • 125 g Cheddar vegan
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1-2 πιπεριές τσίλι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Vegan Mayo Brava

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις γλυκοπατάτες  μέχρι να φύγει τελείως το χώμα από τη φλούδα. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και τις τοποθετούμε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους  180ºC, για περίπου 1 ώρα. Θέλουμε να μαλακώσουν μέσα και η φλούδα τους να γίνει τραγανή.
  2. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές . Μόλις ψηθούν με ένα κουτάλι τις σκίζουμε τις γλυκοπατάτες προσεκτικά κάθετα και τις ανοίγουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το cheddar και τις βάζουμε ξανά στο φούρνο, μέχρι να λιώσει.
  3. Τις αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το φρέσκο θυμάρι. Τοποθετούμε σε κάθε γλυκοπατάτα  μια κουταλιά Vegan Mayo Brava και σερβίρουμε.