Χοιρινή Τηγανιά με καρότα και γλυκόξινη σάλτσα

Χοιρινή Τηγανιά με καρότα και γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε στικς
  • 12 κρεμμυδάκια του στιφάδου κομμένα στα δυο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. γλυκόξινη σάλτσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να βράσει για 10 λεπτά.
  2. Έπειτα βάζετε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Στο τέλος ρίχνετε την γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

ΤΙP:  Δοκιμάστε το και με τηγανιά κοτόπουλου.