Υλικά: για μια παρέα
- 3 κιλά Αρνίσιο Μπούτι
- 100gr Πικάντικο Σαλάμι, χοντροκομμένο
- 5-6 Σκελίδες Σκόρδο κομμένες στα δύο + 1 Μεγάλη, τριμμένη
- 140gr Yellow Mustard Brava
- 1 κ.γ. Ξερό Δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. Ξερό Θυμάρι
- ¼ κ.γ. Σκόνη Τζίντζερ
- 1 κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Πιπέρι
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1½ κιλό Πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- Φρέσκα Κλωνάρια από Δεντρολίβανο και Θυμάρι
Εκτέλεση
- Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα κομμάτια από σαλάμι και σκόρδο.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ξερό δεντρολίβανο, το ξερό θυμάρι, το τριμμένο σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Με το μισό μείγμα αλείφουμε το κρέας και το αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον μία ώρα.
- Με το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί.
- Τοποθετούμε το κρέας πάνω στις πατάτες και απλώνουμε πάνω του τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και του θυμαριού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για μισή ώρα, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήνουμε για άλλη μία ώρα περίπου.