Υλικά: για 4 άτομα
- 3 κότσια από αρνί ή πρόβατο
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατατούλες με την φλούδα
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουτ. σουπ. Μουστάρδα Brava πικάντικη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 κουτ. σουπ. πετιμέζι
- 2 κουτ. σουπ. Κρέμα Βαλσάμικου Κλασική Brava
- 1/4 φλιτζάνι λάδι με σκόρδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Χωρίστε τα υλικά της μαρινάδας στα δύο και μοιράστε τα σε δύο μεγάλες σακούλες ψυγείου Ziploc , τοποθετώντας μαζί από 3 αρνίσια κότσια.
- Βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες και αφήστε τα να μαριναριστούν.
- Όταν είναι έτοιμα για μαγείρεμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C, αδειάστε το περιεχόμενο της μαρινάδας μαζί με τα κότσια σε μια γάστρα και ψήστε για 1 ½ ώρα περίπου κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 170ο C.
- Όταν ψηθούν, βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
- Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες, όπως είναι με την φλούδα, και στραγγίστε τες.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο με σκόρδο, τη μουστάρδα και το νερό, ρίξτε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας σποραδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο ακόμα χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αδειάστε τις πατάτες στην πιατέλα με τα κότσια και συνοδέψτε με έξτρα Κρέμα Βαλσάμικου Κλασική Brava και μια απλή ντοματοσαλάτα.
TIP: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τις πατάτες μέσα στην γάστρα τα τελευταία 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί τοπ ψήσιμο.