6η Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Αθήνα (04/2019)

6η Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Αθήνα (04/2019)

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, την ευγενική χορηγία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και την υποστήριξη του Ε.Β.Ε.Α. και Ε.Β.Ε.Π. πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η 6η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα.

Με τη δυναμική της Πρωτοβουλίας να ενισχύεται συστηματικά μέσω της σύμπραξης ολοένα και περισσότερων εταιρειών για την ανάδειξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, η ατζέντα της 6ης Ολομέλειας στηρίχθηκε στη συζήτηση για την κοινή κατεύθυνση και τις Συνέργειες των Μελών, προς επίτευξη των στόχων της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Ειδικότερα, εστιάζοντας στο όραμα και τις αξίες που διέπουν την Πρωτοβουλία, τα Μέλη που διακρίνονται για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους, υπογράμμισαν ότι αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα ως «Βάση» των εγχωρίων και διεθνών δραστηριοτήτων τους και όχι απλά ως άλλη μια «αγορά», επιδιώκουν συλλογικά την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας και την προώθηση της υψηλής προστιθέμενης αξίας των πρωτότυπων Ελληνικών προϊόντων. Στο δείπνο που ακολούθησε, τα 55 Μέλη της Πρωτοβουλίας πραγματοποίησαν συζητήσεις για την εξέλιξη των επαφών με υποψήφιες επιχειρήσεις, που ενδέχεται να ενταχθούν στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Αξίζει να τονιστεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Παντερμαλής Δημήτρης, ο διακεκριμένος Αρχαιολόγος κ. Θέμελης Πέτρος και ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, κ. Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας, οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη μακρά και αξιόλογη πορεία τους  καθώς  και για το διαχρονικό τους έργο που κληροδοτείται στις επόμενες γενιές. Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων ευγενικών χορηγών, των υποστηρικτών, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και ποικίλων φορέων καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν τη μοναδική ευκαιρία της ιδιωτικής περιήγησης στους τρεις ορόφους του Μουσείου της Ακρόπολης ενώ η μαγική βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ακολούθησε η κλειστή Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Ένα από τα θέματα που περιελάμβανε η ατζέντα, ήταν οι βραβεύσεις των Μελών Λουξ, Ευβοϊκής Ζύμης και Endless-Ευρωχαρτικής, με γνώμονα την καλύτερη χρήση και αποτελεσματικότερη ενίσχυση της αναγνωσιμότητας του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Παράλληλα, με τη λήξη της διετούς θητείας του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, οι αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα ανέδειξαν το νέο ΔΣ για την περίοδο 2019-2021, το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πιστιόλα Άγι, από τον Αντιπρόεδρο Τσαούτο Μιχάλη, από τη Γραμματέα Νιτσιάκου Μαριλένα, από τον Ταμία Ευσταθίου Αριστείδη, από τα Μέλη του ΔΣ Μαρλαφέκα Πλάτωνα, Χήτο Νίκο και Σκαγιά Πόπη καθώς και από το αναπληρωματικό Μέλος Δάκου Αθανασία.