Τορτίγιες με τόνο

Τορτίγιες με τόνο

 

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 6 άτομα

  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
  • 5 – 6 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα Wasabi Mayo Brava
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. σόγια
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 τορτίγιες

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό, τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τον πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, τη Wasabi Mayo Brava (κρατάμε λίγη για την επάλειψη της τορτίγιας) και το ψιλοκομμένο σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15΄ να ενωθούν οι γεύσεις.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 10΄. Στα τελευταία 2΄-3΄ προσθέτουμε τη σόγια και αφού το κρεμμύδι πάρει ωραίο σκούρο καραμελένιο χρώμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Βγάζουμε το μείγμα του τόνου από το ψυγείο. Απλώνουμε την τορτίγια σε ένα μεγάλο πιάτο και αλείφουμε την επιφάνειά της με λίγη μαγιονέζα Wasabi Mayo Brava. Πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με το καραμελώμενο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Λίγο αριστερότερα από το κέντρο της, απλώνουμε μια λωρίδα από το μείγμα τόνου και ρολάρουμε πολύ σφιχτά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

4. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε την τορτίγια στη μέση διαγώνια. Τοποθετούμε τα κομμάτια της τορτίγιας σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με λίγη πράσινη σαλάτα.