Τορτίγιες με κιμά σαν κανελόνια

Τορτίγιες με κιμά σαν κανελόνια

Συνταγή της Εύας Παρακεντάκη!

Υλικά

  • 6 τορτίγιες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 500 γρ, σπανάκι
  • 1 μανιτάρι
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ Brava στον κιμά
  • 2 κ.σ Κέτσαπ Brava στη σάλτσα

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τον κιμά έως ότου πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μανιτάρι , το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, και τις 2 κ.σ. κέτσαπ. Ανακατεύουμε, αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας.

2. Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τις πίτες μας, γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε τριμμένη γραβιέρα και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες πίτες.

3. Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε ένα ταψάκι, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας με κέτσαπ πάνω στις πίτες και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα πάνω στις πίτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oc πάνω κάτω αέρα για 20-25 λεπτά.