Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο και κασέρι

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο και κασέρι

Υλικά: για 2 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες κασέρι
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. γ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι brava

Για την κρέμα:

  • 1 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
  • +1 κ. σ. μουστάρδα με μέλι brava
  • 1 ½ κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο με λίγο χαρτί κουζίνας και ανοίγετε το στήθος με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μια τσέπη.
  2. Πασπαλίζετε εξωτερικά το στήθος με πάπρικα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αλείφετε το εσωτερικό της «τσέπης» με την μουστάρδα.
  3. Γεμίζετε με το τυρί και το προσούτο και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες. Τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό και βαθύ τηγάνι, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  5. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε αμέσως, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

ΤΙΠ:  Μπορείτε να το γεμίσετε και με τυρί τσένταρ ή απλό ζαμπόν.