Σπιτικό Burger με αβοκάντο, κρεμμύδι και πικάντικη μουστάρδα Brava

Σπιτικό Burger με αβοκάντο, κρεμμύδι και πικάντικη μουστάρδα Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 900 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Πικάντικη μουστάρδα Brava
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φύλλα μαρουλιού
  • 4 ψωμάκια για burger

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί και το αυγό και λίγο ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και την πάπρικα.

3. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά, σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.

4. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα ίσα μπιφτέκια.

5. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε τα μπιφτέκια περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, τοποθετούμε λίγα φύλλα μαρουλιού, μουστάρδα, και το μπιφτέκι. Συνεχίζουμε με μουστάρδα, μερικές φέτες αβοκάντο και μια δύο ροδέλες κρεμμύδι, και τελειώνουμε με το καπάκι του ψωμιού.