Σουβλάκι κοτόπουλο με σουσάμι και σαλάτα με αβοκάντο και μαγιονέζα light

Σουβλάκι κοτόπουλο με σουσάμι και σαλάτα με αβοκάντο και μαγιονέζα light

Υλικά: για 4 άτομα

  • 800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. Μουστάρδα Brava Απαλή
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 πρέζα θυμάρι ξηρό
  • 40 γρ. σουσάμι
  • 1 μαρούλι
  • 1 πιπεριά γλυκιά(κόκκινη ή πορτοκαλί)

Για τη σως Μαγιονέζας Brava Light

  • 6 κ.σ. Μαγιονέζα Brava Light
  • 1 κ.σ. ρούμι λευκό
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες περίπου 2 εκατοστών.

3. Περνάμε τις μπουκίτσες από τα καλαμάκια.

4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη σόγια και το θυμάρι. Με ένα πινέλο περνάμε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές.

5. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

6. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

7. Σε μια μεγάλη κούπα ανακατεύουμε τα υλικά της σος Μαγιονέζα Brava Light. Πλένουμε καλά το μαρούλι και την πιπεριά και αφήνουμε να στεγνώσουν. Κόβουμε με τα δάχτυλα το μαρούλι και σε φετούλες την πιπεριά.

8. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα και τελειώνουμε το πιάτο με τη σος Μαγιονέζας Brava Light.