Σολωμός στο γκριλ με σάλτσα wasabi

Σολωμός στο γκριλ με σάλτσα wasabi

Υλικά: για 2 άτομα

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ξινόκρεμα
  • 2 κ.σ. Wasabi Mayo Brava
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ελαφριά
  • νερό

Για το σολωμό:

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • ½  κ.σ. σάλτσα σόγιας, ελαφριά
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα
  • νιφάδες τσίλι, για γαρνίρισμα
  • 3 κ.γ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ξινόκρεμα, τη μαγιονέζα με wasabi, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

2. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά νερό, ανάλογα με το πόσο παχύρευστη επιθυμούμε τη σάλτσα μας.

3. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

4. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.

5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φυτικό λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

6. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.

7. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο σχαροτήγανο και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

8. Γαρνίρουμε το σολομό με νιφάδες τσίλι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε με συνοδεία σάλτσας wasabi και σαλάτας ή λαχανικών της αρεσκείας μας