Σάντουιτς με χοιρινό, BBQ Sauce και λαχανοσαλάτα

Σάντουιτς με χοιρινό, BBQ Sauce και λαχανοσαλάτα

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 15 σάντουιτς

Για το κρέας:
  • 2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φλ ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φλ σάλτσα BBQ Brava
Για τη σαλάτα:
  • 1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
  • 1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
  • 2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα
  • 1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 3/4 φλ μαγιονέζα Brava
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 15 ψωμάκια χάμπουργκερ

Εκτέλεση

Για το κρέας:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C.

2. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών και τη καστανή ζάχαρη.

4. Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μείγμα με το μπαχάρι παντού.

5. Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

6. Ψήνουμε για 6-8 ώρες.

7. Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.

8. Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.

9. Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.

10. Προσθέτουμε 2 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.

Για τη σαλάτα:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.

3. Ανακατεύουμε καλά.

4. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

5. Βάζουμε το κρέας στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω στο κρέας τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.