Σάντουιτς γίγας με μοσχαρίσια ribs και BBQ Sauce

Σάντουιτς γίγας με μοσχαρίσια ribs και BBQ Sauce

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 8 μερίδες

  • 1 κιλό spare ribs από μοσχάρι γάλακτος (στηθοπλευρά)
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 μεγάλη φραντζόλα ψωμί
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σοταρισμένα ή καραμελωμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6-7 αγγουράκια τουρσί
  • Λευκές φέτες κρεμμυδιού

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι BBQ sauce BRAVA
  • ¼ φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 ° C.

2. Τοποθετήστε τα ribs  σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μπαχαρικά όλα μαζί και στη συνέχεια  αλείψτε καλά τα ribs από όλες τις πλευρές. Τυλίξτε  πολύ καλά  το αλουμινόχαρτο γύρω τους, χρησιμοποιήστε πρόσθετα φύλλα αν είναι απαραίτητο, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι χυμοί από το κρέας θα παραμείνουν για να διατηρηθεί ζουμερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.

3. Ψήστε τα ribs για 3 ώρες περίπου μέχρι να γίνουν τρυφερά.

4. Όταν είναι έτοιμα, ξετυλίξτε προσεκτικά και βγάλτε αργά τα κόκκαλα από τα ribs.

5. Μπορείτε να  χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μικρές περικοπές για να βοηθήσετε την απομάκρυνσή τους.

Για το γλάσο 

1. Σε ένα μπολ  αναμιγνύετε την bbq sauce BRAVA με το μέλι και με ένα μεγάλο πινέλο το απλώνετε και στις δύο πλευρές των ribs με μεγάλη προσοχή , αφού είναι εξαιρετικά τρυφερά. Ψήστε  για 5΄μέχρι το γλάσο να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πάει ένα ωραίο καφέ χρώμα.

2. Κόψτε τη φραντζόλα του ψωμιού στη μέση, αφαιρέστε λίγη ψίχα και βουτυρώστε και τις δύο πλευρές του. Στη συνέχεια ψήστε το  για λίγα λεπτά. Προσοχή, καίγεται γρήγορα

3. Με δύο μακριές σπάτουλες ή μαχαίρια, μεταφέρετε προσεκτικά  το κομμάτι του κρέατος πάνω στο ψωμί. Από πάνω βάζετε τα κρεμμύδια , πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σκεπάζετε με το καπάκι του ψωμιού.

4. Κόψτε τη φραντζόλα σας, σε περίπου 2-ιντσών σάντουιτς και σερβίρετε.