Σαλάτα σπανάκι με μπέικον και αβγά

Σαλάτα σπανάκι με μπέικον και αβγά

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 6 άτομα

  • 3 αβγά, βραστά σφιχτά
  • 7 κομμάτια μπέικον, χοντροκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 227 γρ σπανάκι baby

Για τη σάλτσα:

  • 2 1/2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα μ’ ελαιόλαδο και βαλσάμικο Brava
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα αβγά σφιχτά για 20 περίπου λεπτά.

2. Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

3. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

4. Στραγγίζουμε το λίπος του μπέικον σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

5. Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας.

6. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο τηγάνι μας.

7. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.

8. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

9. Χοντροκόβουμε το μπέικον.

10. Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε σε φέτες.

Για τη σάλτσα:

1. Ρίχνουμε 3 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, που έχουμε κρατήσει, το ξύδι,  τη ζάχαρη, τη μουστάρδα ελαιόλαδο – βαλσάμικο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, χτυπάμε με σύρμα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2. Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον.

3. Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

4. Τοποθετούμε τα αβγά στην κορυφή και σερβίρουμε.