Σαλάτα σολομού με πατατούλες και μουστάρδα με μέλι Brava

Σαλάτα σολομού με πατατούλες και μουστάρδα με μέλι Brava

Συνταγή από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό πατάτες baby
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 250γρ.)
  • 10 ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. μουστάρδα με μέλι Brava
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ.γλυκ. κέτσαπ Brava
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση    

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 15′ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις καθαρίσουμε.

2. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε το λεμόνι και αφού πάρουμε το ξύσμα το κόβουμε σε φέτες. Τοποθετουμε τον σολομό σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω τις φέτες του λεμονιού. Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο για 10 λεπτά (χωρίς να ψηθεί έως το κέντρο). Αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει.

3. Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά το ξινόγαλο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, τον χυμό από ½ λεμόνι, την κέτσαπ και το ελαιόλαδο και χτυπάμε το μείγμα καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες και το ραπανάκι, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και αναμιγνύουμε με προσοχή να μην σπάσουν οι πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω τον σολομό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.