Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι

 

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 μερίδες

Για την Μαρινάδα:

  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα BRAVA μεσογειακά βότανα & μέλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή 2 στήθη χωρίς δέρμα και κόκαλα

Για τη Σαλάτα:

  • 1/4 φλιτζανάκι μπέικον, καθαρισμένο από λίπος και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα, πλυμένη
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε μακρόστενες φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της  μαρινάδας.  Ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα σε ένα ρηχό πιάτο για να μαρινάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου για δύο ώρες  περίπου και  φυλάμε την υπόλοιπη μαρινάδα στο ψυγείο ,σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για dressing της σαλάτας.

2. Ζεσταίνουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα (ή το τηγάνι ή την κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά με 3 κ. σ. λάδι , στραγγίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο, το βάζουμε στην άκρη και το αφήνουμε  να ξεκουραστεί.

3. Σκουπίζουμε το τηγάνι ή την κατσαρόλα μας  με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε  ένα άλλο κουταλάκι του γλυκού λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

4. Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε λωρίδες και προετοιμάζουμε τη σαλάτα με τα φύλλα, τα ντοματίνια, τις φέτες αβοκάντο, το  καλαμπόκι, και το κοτόπουλο.

5. Προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας νερό στην μαρινάδα που φυλάξαμε στο ψυγείο, ανακινούμε καλά και την  ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το μπέικον ,λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .