Ρολό κιμά με γλάσο κέτσαπ Brava

Ρολό κιμά με γλάσο κέτσαπ Brava

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 8 άτομα

  • 1/2 φλ κέτσαπ Brava
  • 1/2 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 680 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 1/2 φλ κρουτόν, θρυμματισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ γάλα
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

2. Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα φρατζόλας 23 X13 εκ.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σκόνη τσίλι να ενωθούν.

4. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα στη βάση της φόρμας.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα θρυμματισμένα κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αβγά, το γάλα και το μαύρο πιπέρι.

6. Σχηματίζουμε ρολό τον κιμά και βάζουμε στη φόρμα.

7. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέτσαπ στον κιμά.

8. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσεις τουλάχιστον 70C (ελέγχοντας τη με ένα θερμόμετρο).