Ριγκατόνι με τριμμένα τυριά και σάλτσα με πικάντικη μουστάρδα Brava

Ριγκατόνι με τριμμένα τυριά και σάλτσα με πικάντικη μουστάρδα Brava

Υλικά: για 6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι
  • 400 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα (γκούντα, κασέρι, ρεγκάτο)
  • 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα Brava
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι για να βράσουμε τα ριγκατόνι.

2. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8 με 9 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

4. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αλατίζουμε.

5. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

6. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα τριμμένα τυριά.