Ψητός σολομός με μουστάρδα με μέλι Brava

Ψητός σολομός με μουστάρδα με μέλι Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • ½ με 2 κιλά (680 έως 900 γρ.) φιλέτο σολομού
  • 3 κ.σ. Honey Mustard Brava
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.

3. Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.

4. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μείγμα μελιού μουστάρδας.

5. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.

6. Μην σας αποτρέψει αν τα φιλέτα μας κρατάνε λίγο στο κέντρο, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει σωστά.