Κοντοσούβλι Προβατίνας

Κοντοσούβλι Προβατίνας

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 κιλό πρόβειο κρέας από μπούτι ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα BRAVA απαλή
  • 1 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
  • 1 μικρή ντομάτα σε μικρά καρέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
  • 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την προβατίνα σε κομμάτια την βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα Brava το αλάτι, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ» στο κρέας.
  2. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.
  3. Στη συνέχεια το περνάμε σε ανοξείδωτες σούβλες και το τοποθετούμε στη ψησταριά κοντά στα κάρβουνα τα οποία όμως φροντίζουμε να μην είναι ακριβώς από κάτω αλλά στο πλάι, ώστε να δώσουμε χρόνο στο κοντοσούβλι να ψηθεί χωρίς να μας καεί.
  4. Αν ψήσουμε το κοντοσούβλι στο φούρνο φροντίζουμε να το βάλουμε σε ένα ταψί στο κέντρο του φούρνου στους 180 C στον αέρα στα 30 λεπτά.
  5. Μετά τα 30 λεπτά το γυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την κάτω μεριά και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο ή από την ψησταριά το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6-7 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

TIP: Εάν το θέλετε πιο πικάντικο χρησιμοποιείστε μια καυτερή μουστάρδα και προσθέστε και πάπρικα καπνιστή και καυτερή από 1 κουτ. γλ.