Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο και γκούντα

Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο και γκούντα

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 8 άτομα

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 φλ. Bbq Sauce Brava
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μελάσα
  • 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο
  • 1 βάση πίτσας (30 εκ), ψημένη
  • 1 φλ. καπνιστό γκούντα, τριμμένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα barbeque, το μέλι, τη μελάσα, την καστανή ζάχαρη, τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

3. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κοτόπουλου στη βάση της πίτσας και στη συνέχεια το τυρί και τα κρεμμύδια.

4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.