Πικάντικο Ποπκόρν με Κέτσαπ

Πικάντικο Ποπκόρν με Κέτσαπ

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 8 άτομα

  • 8 κούπες έτοιμο πόπκορν
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ BRAVA
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

Εκτέλεση

1. Με τη σχάρα στη μεσαία θέση, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.

2. Τοποθετούμε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με το κέτσαπ BRAVA, το αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω από το ποπκόρν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με τα χέρια.

4. Σκορπίζουμε όλο το ποπκόρν σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας στο μέσο του μαγειρέματος, ή μέχρι το ποπκόρν να είναι στεγνό και τραγανό σαν καραμέλα στην αφή.

ΤΙP:  Το ποπκόρν θα κρατήσει για περίπου 2 εβδομάδες σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε σφραγισμένη σακούλα.