Πένες τρικολόρε με προσούτο και μουστάρδα με μέλι Brava

Πένες τρικολόρε με προσούτο και μουστάρδα με μέλι Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια πέννες τρικολόρε
  • 12 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα με μέλι Brava
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι για να βράσουμε τις πένες.

2. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε για 8 με 9 λεπτά.

3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.

4. Προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα τοματίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά.

5. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες ανακατεύουμε τις βρασμένες πένες με τα υλικά από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

6. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

TIPS

  • Για αυτή την συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά που εσείς αγαπάτε πιο πολύ.
  • Επειδή το προσούτο είναι πιο ακριβό από τα άλλα αλλαντικά εάν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε από λεπτά κομμένες φέτες ζαμπόν.
  • Όταν σερβίρετε αυτό το φαγητό καλό είναι να το συνοδεύετε από παρμεζάνα χοντροκομμένη και από ένα λευκό ξηρό κρασί.