Πένες με τόνο, Μαγιονέζα και Κέτσαπ

Πένες με τόνο, Μαγιονέζα και Κέτσαπ

Υλικά: για 4 άτομα

  • 400 γρ. πένες ζυμαρικά
  • 300 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο ή σε νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο (60 γρ. περίπου)
  • 100 γρ. Μαγιονέζα Brava
  • 50 γρ. Κέτσαπ Brava
  • 30 γρ. Βόυτυρο (1 ½ κ.σ.)
  • Λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προσθέτουμε ελαιόλαδο εάν ο τόνος είναι σε νερό, εάν είναι σε λάδι δε θα χρειαστεί)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά και προσθέτουμε στο νερό το ελαιόλαδο και τις πέννες.

2. Αφήνουμε όσο αναφέρει η συσκευασίας τους να βράσουν και δεν τα κρυώνουμε ποτέ με κρύο νερό. Τα προσθέτουμε κατευθείαν στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά.

3. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας . Αφήνουμε λίγα φύλλα μαϊντανού και το πιπέρι για το τελείωμα του πιάτου μας.

4. Σουρώνουμε τις πέννες και λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο. Το αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε αμέσως.

TIP

Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο νερό που βράζουμε όλα τα ζυμαρικά, γιατί εκτός από γεύση δεν τα αφήνει να κολλήσουν μεταξύ τους.