Πάβλοβα με κρέμα βαλσάμικου φράουλα

Πάβλοβα με κρέμα βαλσάμικου φράουλα

Συνταγή από την Αρετή Μουλακάκη!

Υλικά

  • 200γρ. ασπράδι
  • 400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 450γρ.. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200γρ. φράουλες φρέσκιες
  • 60ml Κρέμα Βαλσάμικου BRAVA Φράουλα
  • Λίγα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια προσθέτοντας το κρεμόριο και το αλάτι μέχρι να δέσει καλά το μείγμα και να αφρίσει. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά μέχρι να δημιουργηθούν μύτες κα να γυαλίσει η μαρέγκα.

3. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100C και ψήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να τραγανίσει η επιφάνεια.

4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθούν μικρές μύτες.

5. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την μαρέγκα, προσθέτουμε τις φράουλες και διακοσμούμε με τα φύλλα μέντας.

6. Περιχύνουμε με την Κρέμα Βαλσάμικου BRAVA Φράουλα.