Πατατοσαλάτα με παρμεζάνα, σχοινόπρασο, κρουτόνς και Μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα με παρμεζάνα, σχοινόπρασο, κρουτόνς και Μαγιονέζα

Υλικά: για 6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 3 αβγά βραστά
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα Brava
  • 100 γρ. Μαγιονέζα Brava
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Λίγο άνηθο
  • Πιπέρι

Για τα κρουτόνς

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ να ανακατέψουμε τα υλικά μας.

2. Κόβουμε τα βρασμένα αβγά στη μέση και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Τοποθετούμε στο μπολ τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το ασπράδι των αβγών, ενώ τους κρόκους τους βάζουμε στο multi με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα.

3. Ομογενοποιούμε το μείγμα και το προσθέτουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και μαζί με την κάπαρη τα βάζουμε και αυτά στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί.

4. Για τα κρουτόνς θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή θα στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε από πάνω από τα κομμένα ψωμάκια το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε από επάνω με τη ζάχαρη το αλάτι και τη ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο στους 150ο C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

TIP

Μπορούμε τα κρουτόνς να τα φτιάξουμε και στο τηγάνι, όμως είναι πιο υγιεινά και νόστιμα στο φούρνο αφού αργά θα απορροφήσουν με τη θερμοκρασία το αλάτι και τη ρίγανη και θα μοσχομυρίσουν.