Πατάτες γεμιστές με τυρί και Garlic Mayo Brava

Πατάτες γεμιστές με τυρί και Garlic Mayo Brava

Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 4 πατάτες μακρόστενες μεγάλες
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό ανάλατο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα Garlic Mayo Brava
  • 2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι κάνετε τομές στις πατάτες με προσοχή να μη φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος της πατάτας. Προσθέτετε τις φέτες βουτύρου σε κάθε τομή και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τις πατάτες σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

2. Πέντε λεπτά πριν ψηθούν οι πατάτες βάζετε στις σχισμές το τυρί και ψήνετε μέχρι να λιώσει. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον 6′-8′.

3. Βάζετε τη πατάτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε γαρνιρισμένη με μπέικον και μια κουταλιά μαγιονέζα garlic mayo Brava με σκόρδο και σχοινόπρασο.