Onion Rings με πικάντικο dip με Κέτσαπ

Onion Rings με πικάντικο dip με Κέτσαπ

Υλικά: για 4-6 άτομα

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια (500γρ.)
  • 2 φλιτ. Τσαγιού για το αλεύρωμα

Για το χυλό

  • 220 γρ. αλεύρι μαλακό ή 2 φλιτ. τσαγιού
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά ή 1 φακελάκι
  • 1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το πικάντικο dip Κέτσαπ Βrava

  • 100 γρ. ή 10 κ.σ. Κέτσαπ Brava
  • 1 κ.σ. λάδι ελαφρύ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
  • 3 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Χυμός 1 πορτοκάλι
  • Λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε ροδέλες 0,5-1 εκατοστό τα κρεμμύδια τα οποία και βάζουμε σε μπολ με χλιαρό νερό για να φύγει η αψάδα τους.

2. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το πικάντικο dip Κέτσαπ Βrava το οποίο είναι πολύ αρωματικό και σερβίρεται και κρύο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι αργά και υπομονετικά και μόλις μαλακώσει πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώσει. Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσουν για 15 λεπτά περίπου.

3. Για να φτιάξουμε το χυλό που θα πανάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Τα κρεμμύδια λίγα λίγα κάθε φορά (3-4 ροδέλες) τα αλευρώνουμε, μετά τα βουτάμε στο χυλό και τέλος στο καυτό λάδι. Χρειάζονται μερικά λεπτά για να είναι έτοιμα. Βγάζουμε από τη φριτέζα και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να αφήσουν το περιττό λάδι.

TIPS

1. Θα κόψουμε κατά μήκος την πιπεριά τσίλι και θα την ανοίξουμε στη μέση. Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το αποτέλεσμα τόσο περισσότερους σπόρους θα αφήσουμε ώστε να προστεθούν στη σάλτσα μας. Οι σπόροι είναι εκείνοι που καίνε. Αν θέλουμε μπορούμε να τους αφαιρέσουμε τελείως και να κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να προσθέσουμε το τσίλι έτσι ώστε να έχουμε το άρωμα χωρίς όμως το πικάντικο κάψιμο.

2. Όταν θέλουμε βαθύ τηγάνισμα δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα από ότι τηγανίζουμε ταυτόχρονα μέσα στο λάδι. Αυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και το υλικό μας βράζει αντί να τηγανίζεται.