Ντιπ λεμονιού με μαγιονέζα για ψητά κρεατικά

Ντιπ λεμονιού με μαγιονέζα για ψητά κρεατικά

Συνταγή από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Υλικά: για 1 μεγάλο βάζο

  • 2 μεγάλα φρέσκα λεμόνια ακέρωτα βιολογικά
  • 5 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1.κουτ.σουπ. αλάτι
  • 1 φλιτζ.τσαγ. ξινόγαλο
  • 1 φλιτζ.τσαγ. μαγιονέζα Brava
  • 1/2 φλιτζ.τσαγ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ.γλυκ. πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα: φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι σως στο φούρνο

Εκτέλεση

1. Περνάμε σε sticks τα λεμόνια σαν σουβλάκι, ρίχνουμε από πάνω το πιπέρι καγιέν, αλάτι και ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

2. Στο κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το ξινόγαλο και προσθέτουμε σε κομμάτια τα ψημένα λεμόνια. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και αναμιγνύουμε.