Μύδια σε κουρκούτι με σκορδάτη μαγιονέζα και λεμονοθύμαρο

Μύδια σε κουρκούτι με σκορδάτη μαγιονέζα και λεμονοθύμαρο

Υλικά: για 4-6 άτομα ως μεζεδάκι

  • 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα (κατεψυγμένα)

Για το κουρκούτι

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα σκορδάτης μαγιονέζα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κ.σ. Μαγιονέζα Brava
  • 2 κ.σ. Κέτσαπ Brava
  • Πιπέρι
  • Λίγα φύλλα λεμονοθύμαρο & άνηθο
  • Λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να μην συγκρατήσουν υγρά και πετάνε στο τηγάνισμα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί το μείγμα.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στη φριτέζα. Βουτάμε ένα ένα τα μύδια στο κουρκούτι και μετά με τη βοήθεια μιας κουτάλας τα ρίχνουμε στο λάδι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι.
  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδου. Την αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά την αφαιρούμε. Την περνάμε από τον πολτοποιητή σκόρδου.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  6. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και διακοσμούμε με άνηθο.

TIP

Όταν θέλουμε βαθύ τηγάνισμα δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα από ότι τηγανίζουμε ταυτόχρονα μέσα στο λάδι. Αυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και το υλικό μας βράζει αντί να τηγανίζεται.