Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 2 φλ βατόμουρα
  • 1 φλ κέτσαπ Brava
  • 3/4 φλ μαρμελάδα βατόμουρου χωρίς σπόρια
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μπριζόλες με το κόκαλο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κρασί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό, γύρω στα 25 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τα βατόμουρα, το κέτσαπ, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο, την πάπρικα και την κανέλα.

4. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά.

5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

6. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

7. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά (μέτρια ψημένες).

8. Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, τις γυρνάμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.