Μπακαλιάρος με μουστάρδα Brava σε τραγανή κρούστα

Μπακαλιάρος με μουστάρδα Brava σε τραγανή κρούστα

Υλικά:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • αμύγδαλα ασπρισμένα
  • μουστάρδα απαλή Brava
  • φρυγανιά
  • αλεύρι
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Επιλέγουμε τον μπακαλιάρο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Αν επιλέξουμε φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο, το αφήνουμε από την προηγούμενη μέσα στο ψυγείο να ξεπαγώσει.
Αν επιλέξουμε μπακαλιάρο παστό, θα πρέπει να τον ξαρμυρίσουμε τουλάχιστον 48 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.

Κατόπιν κόβουμε σε μερίδες και τον βάζουμε σε τρυπητό ώστε να στραγγίσει από τα υγρά.

2. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και σε ένα μπολ τα αναμιγνύουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

3. Αφού στεγνώσουμε τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί, αλείφουμε κάθε φιλέτο με αρκετή μουστάρδα και πανάρουμε τα φιλέτα στο αλεύρι.

4. Χτυπάμε τα αυγά και πανάρουμε τα φιλέτα περνώντας τα πρώτα από το αυγό και έπειτα από το μείγμα φρυγανιάς-αμύγδαλου, καλύπτοντας πολύ καλά κάθε πλευρά του.

5. Ακουμπάμε τα παναρισμένα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

6. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο να κάψει καλά.

7. Είναι βασικό βήμα, το λάδι μας να καίει πριν τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο, όπως επίσης να μην τηγανίζουμε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα ώστε να διατηρήσουμε υψηλή την θερμοκρασία του λαδιού!
Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα τηγανίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε φριτέζα.

8. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει η κρούστα χρυσό χρώμα.

9. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και μουστάρδα Brava, την οποία μπορούμε να αναμίξουμε με χυμό λεμονιού.