Μοσχαρίσιο πικάντικο κεμπάπ με κυπριακές πίτες και σάλτσα γιαουρτιού με απαλή μουστάρδα Brava

Μοσχαρίσιο πικάντικο κεμπάπ με κυπριακές πίτες και σάλτσα γιαουρτιού με απαλή μουστάρδα Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 900 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 6 κυπριακές πίτες
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γραμμάρια απαλή μουστάρδα Brava
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μείγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
  • 2 ντομάτες
  • Λίγο ταμπάσκο
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 πατάτες με την φλούδα τους

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το μείγμα μπαχαρικών και πλάθουμε σε μπιφτεκάκια σε σχήμα κεμπάπ.

2. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 20 λεπτά και στην συνέχεια τα ψήνουμε στην σχάρα η στο γκριλ του φούρνου μας.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με την μουστάρδα Brava, με τον άνηθο τον μαϊντανό, το ταμπάσκο, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μουστάρδα έτσι ώστε να ετοιμάσουμε την σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα.

4. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε.

5. Όταν τα κεμπάπ έχουν ψηθεί τα σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού πάνω σε κυπριακές πίτες και γαρνίρουμε με τις τηγανιτές πατάτες και τομάτα ψιλοκομμένη πασπαλισμένη με ρίγανη φρέσκο κρεμμυδάκι και αλάτι.