Mοσχαράκι στην κατσαρόλα με ζαμπόν μπούτι καπνιστό με πιπέρι και μουστάρδα με μέλι Brava

Mοσχαράκι στην κατσαρόλα με ζαμπόν μπούτι καπνιστό με πιπέρι και μουστάρδα με μέλι Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 15 γρ παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 γρ αλεύρι
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 φέτες ζαμπόν μπούτι καπνιστό με πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας Honey Mustard Brava
  • 2 φλυτζάνια ζωμό κότας
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 30 γρ χυμό τομάτας
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια μικρές πατάτες

 

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

2. Ροδίζουμε τα κομμάτια της σπάλας σε μέτρια φωτιά, και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

4. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το ζωμό κότας, το κρασί, φέρνουμε το μείγμα σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Εάν η φωτιά μας είναι πολύ δυνατή μπορεί να γίνει γρήγορη εξάτμιση των υγρών και πρέπει να προσθέσουμε λίγο ζωμό.

6. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μικρές πατάτες πλυμένες με την φλούδα τους, και κομμένες στα τέσσερα σε ένα αντικολλητικό ταψί.

7. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

8. Στην μία ώρα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καπνιστό μπούτι ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες και την μουστάρδα με μέλι και σιγοβράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.

9. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε.

10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα μαζί με τις πατάτες.