Λουκάνικο με χωριάτικες πατάτες και αλμυρή σαντιγί πικάντικης μουστάρδας Brava

Λουκάνικο με χωριάτικες πατάτες και αλμυρή σαντιγί πικάντικης μουστάρδας Brava

Υλικά: για 4 άτομα

  • 4 Λουκάνικα χωριάτικα
  • 800 γρ. πατάτες κομμένες χοντρές
  • 3 κ. σ. πικάντικη μουστάρδα Brava
  • 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κ.σ. κρέμα τυρί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Από 1 πρέζα ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι
  • 2 φρυγανιές θρυμματισμένες.

Για τη σαντιγί Μουστάρδας Brava

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. πικάντικη Μουστάρδα Brava
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις 3 κουταλιές μουστάρδας Brava με το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το μέλι και τα μπαχαρικά.

2. Ρίχνουμε το μείγμα που δημιουργήσαμε πάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να επαλειφτούν. Σε μια μεγάλη λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τις πατάτες. Θρυμματίζουμε από επάνω τους τις φρυγανιές με τα χέρια ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια της πατάτας και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

3. Προσθέτουμε στο ταψί και τα λουκάνικα που εν τω μεταξύ έχουμε χαράξει στη μέση και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

4. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την πικάντικη Μουστάρδα Brava μέχρις ότου να στέκεται. Αναμιγνύουμε και με την παρμεζάνα και απλώνουμε πάνω στο λουκάνικο. Σερβίρουμε…

TIPS

  • Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένο για να δημιουργήσουμε το μείγμα επάλειψης για τις πατάτες.
  • Για να δημιουργήσουμε οποιαδήποτε σαντιγί, γλυκιά ή αλμυρή, η κρέμα γάλακτος πρέπει να περιέχει 35% λιπαρά και όχι λιγότερο και να είναι παγωμένη.